Activitatea de tractare-depanare şi asistenţă rutieră o efectuam, la început, cu ajutorul unui autoatelier mobil, de teren, marca Toyota Hilux, dotat inclusiv cu troliu, ladă de scule şi cârlig de remorcare. Acestuia i se ataşa o remorcă-platformă pentru transportul automobilelor.

 

În timp, am înlocuit vechea Toyota cu autospeciale mi performante.

 

Pentru tractare folosim un autocamion, platformă specializată, marca MAN, dotat cu platformă comandată prin telecomandă şi troliu cu telecomandă. Cu ajutorul acestuia putem transporta, în deplină siguranţă, atât autoturisme şi maşini de teren, dar şi autoutilitare, dube şi camionete cu masa maximă până la cinci tone şi lungimea până la şase metri.

 

Pentru siguranţă, autocamionul de asistenţă rutieră e dotat cu limitator electronic de viteză şi tahograf electronic, în conformitate cu normele legale.

 

Mai avem în dotare un autocamion-platformă, marca Mercedes, dotat la fel ca şi cel descris mai sus, dar care are în plus şi braţ-macara. Cu ajutorul acestuia putem recupera în siguranţă inclusiv automobile răsturnate în şanţuri, râpe etc, fără a mai produce şi alte avarii automobilului.

Ultimul venit în parcul nostru e un Mercedes Sprinter autoplatformă, cu ajutorul căruia intervenim, de obicei, când e vorba de autoturisme cu masa de cel mult 2-2,5 tone, dar şi la şi scutere, pentru care avem dotări speciale, construite de noi, pentru a le putea transporta fără probleme.